petek, 5. november 2010

Adventni koledarji

IZ BLAGA, KVADRATNI ŽEPKI (pdf)
KARTONSKE ŠKATLICE
PIRAMIDNE ŠKATLICE NA VRVICI (veriga)
ZAŠIT IZ FILCA
STOŽCI OBEŠENI NA VRVICI 



 Adventni koledar naj bi se rodil v Nemčiji.
V začetku 19.stoletja naj bi Luterani na ta način začeli odštevati dneve do Božiča. Največkrat so to naredili tako, da so na vrata s kredo vsak dan zarisali eno črtico ali pa obešali male regiliozne sličice. Prvi adventni koledar naj bi natisnili okoli leta 1900 v Hamburgu.
Vsako leto jih je več v ponudbi na tržišču. Pa vendar ustvarjalke in mnogi drugi raje posežemo po doma narejenem, samo našem koledarju. 
Mogoče pa koledarja ne želimo napolniti s sladkarijami ali čim drugim, pač pa opremiti zgolj z lepimi mislimi. Tule je en tak primer, kako ga naredimo. Mislim, da so dani tudi motivi, ki jih lahko natisnemo. Advent Calendar Carft ponuja kar nekaj idej, namigov predlog..... Tudi zgolj papirne vrečke ali manjše kuverte, s klinčki pripete na vrvico in opremljene s številkami, so lahko lep adventni koledar. Kaj pa nogavičke iz filca? Pri brsaknju strani boste naleteli tudi na predlogo nogavičke. Lahko pa za osnovo vzamemo tudi kartonske rolice wc papirja. Tale je tudi zanimiv: kartonska podlaga, na njej številke v krogu in z vsake na vrvici visi v svitek zvita misel.

Tako! Ostale ideje, ki jih je prav gotovo še veliko, pa prispevajte tudi vi - v svojih komentarijih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar